Semesterlån / reslån - Ta lån trots betalningsanmärkning

Res till varmare land

De flesta av oss trivs i varmare länder. Här finns sol, bad, paraplydrinkar och skön musik. Alla har inte råd att resa då resan oftast ska betalas i förväg. Ett semesterlån eller reslån kan vara räddningen.

Det kan vara så att alla vännerna ska åka. Kanske är det något som bara kommer att hända en gång i livet, då kan det vara lätt att ångra sig i efterhand. Semesterlånet kanske kan betalas tillbaka en kort tid efter hemkomst och i vissa fall kan det vara värt räntan på reslånet för att skapa ett minne för livet.

Res till kylan

Skidsemester, eller varför inte en resa till Alaska? Finns inte pengarna? Om det är möjligt bör man såklart överväga att spara till resan, men om alla andra ska åka och man absolut inte vill missa någonting kan det vara värt att ta ett semesterlån, eller? Huvudsaken är att man kan betala tillbaka reslånet senare.

Dryga ut semesterkassan

Att skaffa semesterlån eller reslån upp till 3000 kr är inte så svårt eftersom de som betalar ut reslånet inte har någon skyldighet att kontrollera om du exempelvis har betalningsanmärkningar.

Behöver du däremot ett större semesterlån än 3000 kr så finns det andra vägar att gå, men dessa reslån brukar vara lite bökigare. Banklån är en utväg, men innan du tar lånet, jämför räntesatserna för att se vilket lån som passar dig bäst.

Låna inte om du inte kan betala tillbaka

Att resa kan vara skönt, men sjävklart bör du inte låna pengar om du redan har skulder upp över öronen. Kolla först över din ekonomi och gör en beräkning för hur mycket du bör ha när lånet ska betalas tillbaka, så att du verkligen kan betala tillbaka det.

Annonser